Tıkalı Lavabo Nasıl Açılır


Tıkanmış mutfak lavaboları kabus gibidir. Bir anda kendinizi çok çaresiz hissedersiniz. Hemen bizi arayarak bu sorununuza çözüm bulabileceğiniz gibi sorunu gidermek için farklı çözümlerde kullanabilirsiniz . Peki evdeki tıkanmış lavabolar kolayca nasıl açılır?

Tıkalı Mutfak Lavabosu Nasıl Açılır?

1.Pompa
İlk önce lavabodaki tıkanıklığı klasik yöntemle pompa kullanarak açmaya çalışın. Tıkanıklığı açmak için pompanın ağzını lavabonun süzgecini tamamen kapatacak şekilde sıkıca bastırarak aşağı yukarı hareketlerle 8-10 defa sert bir şekilde pompalama işlemini yapın Lavabonuzun üzerindeki taşma deliğini de bezle iyice tıkayın böylece pompalama esnasında boruya su ve hava kaçmasını önlersiniz. Daha sonra bu bezi çıkarın ve musluğu akıtarak tıkanıklığın açılıp açılmadığını kontrol edin.

2.Karbonat ve Sirke
Lavabonun deliğini kapatacak şekilde 1 su bardağı karbonat dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke veya üzüm/elma sirkesi dökün. Karbonat ve sirke asidik reaksiyon oluşturacaktır. Elinize eldiven takıp süzgecin tıpasını kapatın ve 30 dakika bekleyin. Daha sonra tapayı çıkarın ve 1 litre kaynar su dökün, lavaboyu pompalayın. Karbonat yerine evde Alka-Seltzer ilaç varsa birkaç tablet atın ve 1 bardak sirke dökün. Sonra diğer işlemleri yapın .

3.Karbonat ve Tuz
Lavabonun deliğinden 1 su bardağı karbonat ve ardından yarım su bardağı ince tuz dökün. Birkaç saat bekletin. Daha sonra üzerine 2 su bardağı kaynar su döküp pompalayın.

4.Elbise Askısı veya Spiral Tel
Lavabo süzgecinin vidasını tornavida ile gevşetin ve süzgeci çıkarın. Spiral teli hırdavatçılarda bulabilirsiniz. Ya da evde kuru temizleyicilerin kullandığı ince metal bir elbise askısını açarak düzleştirin. Telin uç kısmını kanca gibi eğin ve lavabonun deliğinden içeriye doğru itin. Bu bükülebilir tel su kıvrımına eriştiğinde tıkanmaya sebep olan maddeleri tel yardımıyla çekip çıkartın. İşlemi bitirdikten sonra süzgecin vidasını takıp musluğu açın.

Eğer bu yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa son çare tesisatçı çağırın.

Son Öneriler
En önemlisi lavabonun tıkanmasını önlemek için bazı basit kurallara dikkat etmek gerekir.

Lavabonun içine çay posası ve pirinç, mercimek, bulgur gibi taneli besinlerin kaçmamasına özen gösterin.
Özellikle aşırı yağlı bulaşıkları yıkadıktan sonra yağların donarak gideri tıkamaması için lavaboya kaynar su dökün.
Ayda 1 defa lavabonun tıkanmasını beklemeden yukarıdaki karbonat sirke karışımını uygulayın

Dikkat, aşağıda okuyacağınız yazı öneri niteliğinde olup alıntı yapılmıştı, uygulamaya geçmeden profesyonel destek için 7/24 hizmetinizdeyiz.

 

Tıkalı lavabo nasıl açılır, Tıkalı Klozet Açma, İstanbul Tıkalı Lavabo Açma,lavabo açma,istanbul tıkanıklık açma,istanbul lavabo açma,tıkalı lavabo açma,lavabo açma,tıkanıklık açma,İstanbul Tıkalı Gider Açma, istanbul tıkalı gider açma, istanbul gider açma, istanbul tıkalı gider açma, gider açma,acil tesisatçı, acıbadem pimaş açma, Aksaray gider açma, Arnavutköy kanal açma, Arnavutköy tuvalet açma, Ataşehir pimaş açma, Avcılar pimaş açma, bagcılar lavabo gideri açma, Bakırköy tuvalet açma, Baçelievler lavabo açma, bebek gider açma, bebek lavabo açma, bebek su tesisatçisi, Gider açma, gider tıkandı ne yapmalıyım, halkalı tuvalet açma, istanbul tesisatçı, kadıköy tuvalet açma, kanal açma, Kartal lavabo açma, kavacık tuvalet açma, klozet açma, Lavabo Açma, lavabo tuvalet açma, lavabo tıkanıklığı açma, pimaş açma, robotla tuvalet tıkanıklığı açma, silivri tuvalet açma, sultanbeyli gider açma, sıhhi tesisatçı, tuvalet açan, Tuvalet Açma, tuvalet tıkanıklığı, Tuvalet tıkanıklığı açma, tuvelet tıkandı, tuzla pimaş açma, Tıkalı gider açma, tıkalı tuvalet açma, Tıkanıklık açma, wc açma, Yeşilköy klozet açma, Zeytinburnu klozet açma, Zeytinburnu tuvalet açma, çorlu pimaş açma,tuvalet tıkanıklığı açma, İstanbul kanal açma servisi,İstanbul tuvalet açma servisi,İstanbul Klozet açma servisi, İstanbul Gider açma Servisi, İstanbul Pimaş açma servisi,İstanbul mutfak gideri açma servisi, İstanbul lavabo açma servisi

Garantili tıkanıklık açıyoruz.

İstanbul'da Mutfak ve Lavabo gider tıkanıklığı açma işini yapan profesyonel ve kurumsal bir firma arıyorsanız doğru yerdesiniz.