Tıkalı Klozet Açma


Dikkat, aşağıda okuyacağınız yazı öneri niteliğinde olup alıntı yapılmıştır, uygulamaya geçmeden profesyonel destek için 7/24 hizmetinizdeyiz. Klozetler hatalı kullanım ya da düzensiz yapılan temizlik nedeniyle tıkanabilir. En sık karşılaşılan kolzet tıkanma nedenlerini; lüzumundan fazla kullanılan tuvalet kağıdı, atılmaması gereken ped ya da çocuk bezleri, temizlik kovasından düşen bez, ıslak mendiller, saç birikintileri ya da çocuk ve evcil hayvanların oyuncakları olarak sayabiliriz. Klozetin zamansız tıkanması sonucu tesisatçıya ulaşamayacağımız durumlarda maalesef kendimiz açmak zorunda kalabiliriz. Tıkanmış klozeti açma, şüphesiz evde yapmamız gereken en can sıkıcı işlemlerden biridir.

Tıkanmış Klozet Nasıl Açılır?

Tıkanmış Klozet Açma Teknikleri

Tıkanan klozetleri açarken ilk yapmamız gereken işlem 1 kez sifonu çekmektir. Sifonu asla 2 ve 3. kez çekmeyin. Fazla birikecek su, klozet açma işlemini zorlaştıracak ya da taşmaya sebep olacaktır. Sifonu 1 kez çektikten sonra su hızlıca yükselmiş ve geri gitmiyorsa tıkanıklık yakın bir noktada demektir. Sifonu çektikten sonra su gidiyor ama yavaşça geri dolmaya başlıyorsa tıkanıklık daha uzakta meydana gelmiş demektir.

Sifonu çektikten sonra kollarınızı da kapatacak şekilde lastik bir eldiven giyiniz. Ardından klozetin içine ellerinizi sokun ve ulaşabileceğiniz noktada cisim ya da organik kalıntı olup olmadığını kontrol edin. Varsa elinizle almanız kolay olacaktır. Ardından suyun çekilmesini bekleyip klozeti temizleyebilirsiniz.

Tıkanmış klozet temizliği sırasında elinizi kullanmak istemiyorsanız el pompası yardımıyla da tıkanmış klozeti açabilirsiniz. Bu işlem için tuvalet pompası kullanmanız gerekecektir. Tuvalet pompaları normalde alışık olduğumuz düz başlıklı lavabo pompalarından farklı şekilde dizayn edilmiştir(yazının hemen altında bulunan galeriden neye benzediğini görebilirsiniz). Tuvalet pompasının işlevini yerine getirmesi için klozetin içinde mutlaka su olmalıdır. Su azalmışsa yavaş yavaş sıcak su ekleyin.

Tıkanıklık ulaşamayacağınız noktada ise elbise askısı yöntemi işe yarayacaktır. Metal elbise askısını burgu yerinden çözün ve açın. Asma çengelinin diğer tarafını kullanacaksınız. Telin ucuna gidere girecek kadar bez bağlayın ve tıkanıklığa sebep olan cismi temizlemek için ileri geri, dairesel hareketlerle askıyı dirsek için kullanarak kanalı açın.

Kimyasal açıcılar ile tıkanmış klozet nasıl açılır?

Klozet, organik kalıntılar sonucu tıkandıysa yapı market ya da hiper marketlerde bulabileceğiniz kimyasal klozet açıcılar ile tıkanmış klozeti açabilirsiniz. Kimyasal açıcı tuvalet kağıdı, hijyenik ped, çocuk bezi ya da sigara izmaritini eriterek klozetin açılmasını sağlar. Açıcıyı kullanırken mutlaka talimatlara göre hareket edin. 1 gece bekletilmesi gerektiğinden banyo ya da tuvaleti kullanıma kapatın ve solumamaya özen gösterin.

Karbonat ve Sirke ile tıkanmış klozet nasıl açılır?

1 çay bardağı karbonat(mutfakta kullanılan) ya da kabartma tozu, 1 su bardağı sirke ve 1 litre sıcak suyu klozete dökün. klozet dibinde köpürme meydana gelecektir. 2-3 saat beklettikten sonra temizleyebilirsiniz. Sirke ve karbonat karışımı sadece organik yapıdaki cisimlerin erimesini sağlar.

Klozet tıkanıklığına sebep olan oyuncak ya da sert bir cisim ise kimyasal ya da doğal açıcılar işe yaramayacaktır. Eldiven, elbise askısı ya da pompanın işe yaramadığı durumlarda tesisatçı çağırmanız gerekmektedir.

Klozet tıkanmalarının önüne geçmek için klozete hijyenik ped ya da çocuk bezi atmamalı, çocukların ve evcil hayvanlarınızın kolay erişimini engellemek için kapağını kapalı tutmalısınız. En sık karşılaşılan tıkanma sebeplerinden biri de temizlik bezleridir. Kirli temizlik suyunu dökerken kova içinde bez kalıp kalmadığını kontrol ederseniz tıkanmanın önüne geçmiş olursunuz.

 

Tıkalı Klozet Açma, İstanbul Tıkalı Lavabo Açma,lavabo açma,istanbul tıkanıklık açma,istanbul lavabo açma,tıkalı lavabo açma,lavabo açma,tıkanıklık açma,İstanbul Tıkalı Gider Açma, istanbul tıkalı gider açma, istanbul gider açma, istanbul tıkalı gider açma, gider açma,acil tesisatçı, acıbadem pimaş açma, Aksaray gider açma, Arnavutköy kanal açma, Arnavutköy tuvalet açma, Ataşehir pimaş açma, Avcılar pimaş açma, bagcılar lavabo gideri açma, Bakırköy tuvalet açma, Baçelievler lavabo açma, bebek gider açma, bebek lavabo açma, bebek su tesisatçisi, Gider açma, gider tıkandı ne yapmalıyım, halkalı tuvalet açma, istanbul tesisatçı, kadıköy tuvalet açma, kanal açma, Kartal lavabo açma, kavacık tuvalet açma, klozet açma, Lavabo Açma, lavabo tuvalet açma, lavabo tıkanıklığı açma, pimaş açma, robotla tuvalet tıkanıklığı açma, silivri tuvalet açma, sultanbeyli gider açma, sıhhi tesisatçı, tuvalet açan, Tuvalet Açma, tuvalet tıkanıklığı, Tuvalet tıkanıklığı açma, tuvelet tıkandı, tuzla pimaş açma, Tıkalı gider açma, tıkalı tuvalet açma, Tıkanıklık açma, wc açma, Yeşilköy klozet açma, Zeytinburnu klozet açma, Zeytinburnu tuvalet açma, çorlu pimaş açma,tuvalet tıkanıklığı açma, İstanbul kanal açma servisi,İstanbul tuvalet açma servisi,İstanbul Klozet açma servisi, İstanbul Gider açma Servisi, İstanbul Pimaş açma servisi,İstanbul mutfak gideri açma servisi, İstanbul lavabo açma servisi

Garantili tıkanıklık açıyoruz.

İstanbul'da Mutfak ve Lavabo gider tıkanıklığı açma işini yapan profesyonel ve kurumsal bir firma arıyorsanız doğru yerdesiniz.